Springcup 27-28 April 2019

In de late namiddag van vrijdag werd het eerste deel van het Snipe Zigeunerkamp opgebouwd op de botenparking van de Watersport Vereniging Scharendijke. De sfeer zat meteen goed en het weekend werd gestart met een gezellige BBQ waarbij ook de Fireballs het Zigeunerkamp vervoegden. Zoals voorspeld, bleek er zaterdagochtend een stevige bries te staan en hield het wedstrijdcomité een mogelijkse start in beraad. Er stond een 22-25 knopen uit zuidwestelijke richting waarbij er pieken werden gemeten van meer dan 30 knopen. Om 11:00hrs werd de uitstelvlag gehesen en om 12:00hrs besloten het comité dan toch maar wijselijk om de wedstrijd voor de rest van de dag af te blazen.

Vervolgens besloten we onze moed bij elkaar te grijpen en af te zakken naar Surfcentrum Brouwersdam om – na een stevige lunch – toch met enkelen onze windsurf skills van onder het stof te halen. Na een sessie van 1.5h was iedereen uitgeput maar voldaan en zakten we volgens terug af naar het Snipe Zigeunerkamp. Het aperitieven kon beginnen en na het dinner werd er uitvoerig geklonken op Andy’s verjaardag. De limoncello vloeide rijkelijk maar bleek voor sommigen dan ook fataal te zijn op zondagochtend waardoor 1 team forfait moest geven…

Op zondag waren de condities voortreffelijk. Een 9-10tal knopen met vlaagjes van 12-13tal knopen uit noordelijke richting leverde 4 mooie reeksen op. Team “Keen Katia” slaagde er in om telkens naar voor te klimmen en presteerde daardoor zéér constant met 4 eerste plaatsen. Het “Ladiesteam” gaf duidelijk te kennen dat er met hen rekening zal moeten worden gehouden op het aanstaande SWEC 2019 en zette een mooie 2de plaats overall neer.

Tot slot nog een “special thanks” aan Maurice Slap voor het gebruik van de Coach Rib en de Triple Snipe Trailer.

Link naar de resultaten