Sodipa Alle Klassen Zondag 31 Maart 2019 – Verslag

Uitslag overall

Ondanks het feit dat het eerste startsignaal gegeven werd om 10:00hrs op zondagochtend – en dit na de nacht van de overschakeling van winter naar zomertijd – was er toch een zéér mooie en gevarieerde opkomst (9 x Snipe, 5 x Finn, 10 x Laser, 2 x Fireball & 1 Contender).

De zeilcondities waren voortreffelijk met een 3 à 4-tal Beaufort uit Oostelijke richting. Er werden in totaal 5 reeksen gezeild en zoals gebruikelijk werd onze Antwerpse zeilplas gekenmerkt door haar vele winddraaiingen. Dit zorgde voor een spannende én afwisselende wedstrijd met sterk verschuifende kop-posities.  Felice (ITA-29935) verdedigde met trots de italiaanse vlag en sloeg er in om als enigste snipe tijdens Manche 3 een overall eerste plaats te bekronen (rekening houdend met de handicap t.o.v de andere klassen).

Tevens maakten enkele vrouwenteams van deze gelegenheid gebruik om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap Snipe voor vrouwen dat van 28 t.e.m. 30 Juni 2019 doorgaat op het Galgenweel (www.swec2019.com). Zowel BEL-30479 (Julie & Joke) als BEL-29977 (Sarah & Anne) bewezen dat er met hen rekening zal moeten gehouden worden!

Uitslag overall enkel Snipe