De Snipe

De Snipe

Er zijn veel dingen die deze boot zo populair maken. De Snipe is een klassieke 2-mansboot die goed en veilig vaart zelfs in zware windcondities. De aankoopprijs is aantrekkelijk en de boot behoudt zijn waarde en ook zijn wedstrijdprestaties voor meerdere jaren. De Snipe is geschikt voor jong en oud en biedt vele leuke en tactische wedstrijden gaande van beginners tot kampioenen tevens is er ook een hechte Snipe-vriendenkring: Serious Sailing Serious Fun!

De Snipe Class International Racing Association (Scira) is een zeer populair en goed geleide organisatie over de ganse wereld. Een van de dingen die de klasse zo sterk maakt zijn de lokale vloot activiteiten. In België is de Snipe heel populair in Antwerpen, namelijk op het Galgenweel worden er verschilldende wedstrijden en activiteiten georganiseerd.

Ook van belang zijn de internationale activiteiten. De Snipe is wereldwijd verspreid en biedt de beste wedstrijdkalender: voor kampioenen en beginners bestaande uit het WK, EK en verschillende internationale en nationale wedstrijden.

Snipe

 

 

 

 

 

 

 

Waarom lid worden?

De directe voordelen van een SCIRA lidmaatschap.

  • U ontvangt het Snipe Rulebook met de huidige klassenregels, regels voor het uitvoeren van evenementen, internationale bids, een lijst van nationale secretarissen en aanvullende informatie.
  • U ontvangt SCIRA’s driemaandelijkse publicatie “Snipe Bulletin”, waarin een rondleiding wordt gegeven van internationale evenementen van over heel de wereld. Daarnaast bevat het magazine ook advertenties van Snipe-dealers.
  • U kunt een nieuwsbrief uit uw eigen land ontvangen met regatta verslagen en meer.
  • U krijgt toegang tot de klassensite www.snipe.org met daarin het laatste nieuws en de actuele evenementenkalender, compleet met kaarten om u te laten zien waar u de evenementen kunt vinden. U vindt er ook gearchiveerde kopieën van The Snipe Bulletin en nuttige artikelen over hoe u uw boot sneller kunt zeilen.
  • U hebt toegang tot een uitgebreid archief van Snipe geschiedenis met inbegrip van de oude Snipe Bulletins.
  • Uw lidmaatschap maakt dat u in aanmerking komt om mee te varen in één van de 50+ grote Snipe Class regatta’s die elk jaar over de hele wereld georganiseerd worden, inclusief open, masters, jeugd- en vrouwenevenementen.
  • Wat doet de klassenvereniging met uw lidmaatschapsgeld?
  • SCIRA handhaaft lage internationale bijdragen die volgens de grondwet in lokale landenrechten zijn opgenomen. SCIRA bijdragen voor senior leden zijn $15 (~ € 12) per jaar. Voor Junior leden is het $10 (~ € 8).

 

Lees er alles over dit artikel (Engels): Why Join the Snipe Class Association?