Europees Santiago De La Ribera 2016 einduitslag

Het open Europees kampioenschap telde 109 deelnemers uit 13 landen. Er werd gezeild in 2 vloten, eerst de qualifiers en daarna de finals in de Gold en Silver Fleet, 11 races in totaal verspreid over 4 dagen.

Het kampioenschap werd gekenmerkt door weinig en zeer oscillerende wind, enkel de laatste dag waaide het wat harder. De Belgen hadden het moeilijk tussen de ervaren Spanjaarden en andere nationaliteiten. De races waren van zeer hoog niveau, elke fout werd dan ook direct afgestraft. De vloot bleef dicht bijeen wat resulteerde in moeilijke boeirondingen waar je ofwel grote winsten kon boeken of grote verliezen. Als je niet goed mee was met de start was het quasi onmogelijk om vooraan te geraken.

De organisatie op het water was uitmuntend, perfecte races en het was nooit lang wachten tussen de races. Voor de zeilers waren het lange dagen op het water, eerste start telkens om 13.00u, 3 races en tegen 19.00u kwamen ze uitgeput terug aan de kant.

Europees Kampioen 2016

De Spanjaarden Gustavo del Castillo Palop met bemanning Rafael del Castillo Palop van de Real Club Nautico de Canaria hebben het kampioenschap op hun naam gezet.

Ga naar www.snipeeuropeans.org voor de resultaten.