WK Talamone

World Champions 2015

Het wereldkampioenschap met een record aantal van 83 deelnemers uit 18 naties eindigde op de laatste dag met een beslissende wedstrijd. De Brazilianen Mateus Tavares – Gustavo Carvalho (Yate Clube de Bahía) bekroonden zich tot  wereldkampioen. Ze slaagden erin om in de laatste reeks het hoofd koel te houden en de kloof te dichten met Louis Soubie Diego Lipszyc (ARG), die het klassement voor de hele week hadden geleid. De Argentijnen eindigden op een 2de plaats en verassend derde werd het Spaanse team Alvaro Martinez Gabriel Utrera (ESP).

De laatste dag had de top 8 nog kans om zich tot wereldkampioen te kronen. Ook Manu Hens en Victor Perez waren kanshebbers, maar zeilden de laatste dag hun slechtste wedstrijd van het kampioenschap en zakten weg naar een 8ste plaats.

Yannick Laumans en Dries Crombé werden knap 21ste, Wim Saeys en Dirk De Bock waren heel tevreden met hun 28ste plaats. Bart Bomans en Nathalie Van de Vyver werden 45ste, Guy Celis en Ann Van Daele 61, Wim Ghys en Thierry “Spike” Den Hartigh 64.

Bij de junioren die hun kampioenschap een week eerder zeilden, werden Jan Everaert en Sam Peerlinck 24ste, kort gevolgd door Yannick Bongaerts en Nick Lambrechts op een 26ste plaats.

Foto’s, uitslag filmpjes verslagen terug te vinden via

www.snipeworlds2015.com

www.snipetoday.org

www.capizzano.com