Verslag wedstrijd Sodipa zondag 4 september

Verslag wedstrijd Sodipa zondag 4 september.

9 Snipes verschijnen aan de start van de eerste wedstrijd van het najaar op 4 september. Een wedstrijd voor Snipe, Fireball en Flying Junior georganiseerd door Sodipa.
De westenwind is erg vlagerig waardoor het moeilijk zeilen is: het ene moment zit je rustig aan loef, het andere moment krijg je een vlaag van 5Bf om de oren.
De tactische opties zijn beperkt in het kruisrak: Je zeilt best naar de stuurboordwal en probeert daar te profiteren van de windshifts die van de wal komen om dan de loefton te bezeilen. Andere opties lopen meestal op een teleurstelling uit.
Al in de eerste reeks laten Wim en Dirk zien dat ze in goede vorm zijn. Ze zeilen naar de eerste plaats nadat Bart en Eva even geparkeerd zijn aan de loefton.
In de tweede reeks moeten Wim en Dirk, en Bart en Eva terugkeren na een valse start en geven zo vrijgeleide aan Yannick en Aline die van de start tot de finish leiden. Wim en Dirk beperken de schade en komen nog terug naar de tweede plaats. Bart en Eva worden derde.
De derde reeks wordt opnieuw gewonnen door Wim en Dirk die daarmee de buit binnen hebben en forfait kunnen geven voor de vierde reeks.
Bart en Eva winnen de vierde reeks. Guy en Natalie worden tweede.
In de totaalstand worden Wim en Dirk eerste, Bart en Eva zijn tweede en het juniorenteam Yannick en Aline worden derde. Guy en Natalie zijn vierde.
Marc en Xavier halen het onderste uit de kan om de vijfde plaats te ontwijken en geven die plaats en de bijhorende verslagplicht graag af aan Erwin en Griet.
Uitstekende organisatie van Sodipa: Perfecte banen en een alerte reddingsdienst.
Erwin

klik hier voor de uitslag