Verslag wedstrijd 1 maart 2015

Verslag wedstrijd 1 Maart 2015.

Aangezien het feit dat ik de penverantwoordelijkheid heb doorgegeven aan mijn fokkemaat Katia Royer, dacht ik eventjes rust te hebben. Helaas door omstandigheden (was het den Jimmy, leerachterstand, ziekte, pen vrees of zoiets dergelijks) zie ik geen ander uitweg dan de pen weer in de hand te nemen.

De eerste wedstrijd van het jaar 2015. Het zag er initieel qua weer niet al te best uit. 25-35 knopen wind uit het Westen, opklaringen met af en toe een zware Maartse bui. Waarschijnlijk was dit ook de reden van de povere opkomst. Gelukkig waren de weergoden ons die dag toch nog goedgezind. Het was mooi weer, redelijk warm,  met een wel is waar vrij agressieve westenwind maar die haalde amper 23 knopen met de welbekende windgaten van 5 knopen. Rodeo is er niks tegen. Meteen met de start was het al duidelijk dat de sterke nieuw samengestelde en getrainde SAILON-teams net iets meer bootbeheersing hadden dan de rest van de vloot. Ze hadden ni veur niks een beetje getraind in de winter. Het top duo Wim Saeys met de andere skipper Dirk De Bock Jr. verzamelde de eerste 3, paaltjes, gevolgd door het andere beresterke duo Yannick Laumans samen met Skipper Dries Crombé met een paaltje en helaas ook een OCS. Voor nieuwkomer Jan Dumez en zoon Anton was het nog allemaal een beetje teveel. Aan het verkeerd touwtje trekken kan met deze wind fatale gevolgen hebben. Uit veiligheids overwegingen besloten ze nog voor de eerste start terug aan de kant te keren en tuigden ze hun Snipe meteen af.  Marc Cor. volgde Jan en Anton een poosje later. Herman en Caroline overtuigden met een vaste 3e plek. Chapeau voor de ‘oudjes’, zij volgden de sterke fitte kop duo’s op zeer korte afstand. Daarachter nog een oudje: Ex Belgisch kampioen Mr Everaert samen met zoon Jan. Wederom blijkt Jan een goede mentor te hebben aan boord van ‘surely the best boat forever’. Het was ook fijn te zien en te horen dat de jeugdige zeilers dit jaar toch een redelijk grote belangstelling hebben voor het WK Junior in Talamone. Ook Yannick Bongaerts samen met Nick lieten hun vastberadenheid zien. Ik,…Ik had nogal last om mijn boot recht te houden. Ik heb een paar keer mijn zwaard kunnen zien. Ik had ook af en toe last om te overstag te gaan. Hoeveel minuten ik in de wind heb gezeild durf ik eigenlijk niet te zeggen. Het is duidelijk dat mijn spieren plattekes van de winter zijn uitgekomen. Ook Katia had wat last van fitheid, beweerde ze. Ik heb dat niet gezien of gevoeld. Ik was te hard met m’n eigen bezig. Nogmaals wil ik het RYCB-team on shore en off shore nog bedanken voor de toffe wedstrijd.

Geschreven door Spike 2 weken na de feiten.