Verslag Speculoos

Verslag Speculoos

Verslag Speculoosrace – uitslag

Ondanks het minder goede weer verschijnen er 18 boten aan de start voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Er staat een windje van 2 tot 4 Bf uit west tot noordwest en af en toe valt er een bui.

Spike is blijkbaar het minste moe na de wedstrijd van zaterdag en wint met crew Katia de eerste manche met een mooie voorsprong. De tweede reeks kom ik met fokkemaat Karlien goed mee aan de eerste boei. We volgen het team Stijn/Koen de ganse reeks op korte afstand en gaan hen net voor de finish voorbij om met een neuslengte voorsprong de reeks op onze naam te schrijven.

Alle deelnemers worden tijdens de middagpauze door het organiserend team van de RYCB getrakteerd op lekkere soep. Wim Ghys nodigt ons allen even later uit op de doop van z’n splinternieuwe boot: champagne à volontè.

Na de middag blijkt alvast dat Robert zich als Bob gedragen heeft bij de doop van Wims’ boot. Hij wint met dochter Louise de derde reeks. Ook in de vierde reeks bewijzen Robert en Louise dat zij recht hebben op de grootste speculoos. Ze winnen door in het laatste kruisrak van de vierde naar de eerste plaats op te rukken.

Als iedereen omgekleed is wordt er verzameld in de bar van de RYCB. André kondigt officieel zijn ontslag aan als voorzitter van de Belgische Snipeklasse. Na ongeveer dertig jaar geeft hij de fakkel door aan Yannick. Bedankt André, om onze klasse springlevend te houden al die jaren!

Dan volgt de prijsuitreiking in het nieuwe clubhuis aan de Schelde: Een prijsuitreiking waar niemand wil ontbreken, wellicht omwille van de heerlijke speculoos van Philip’s Biscuits. Zoals wedstrijdleider David terecht besluit: De lekkerste wedstrijd van het jaar.

Mooie organisatie van de RYCB.

Erwin