Verslag Chocolade Race 2019

Zondag 2 juni. Voorspellingen: schitterende zomerdag, 30°, volle zon, 3-4 bft; het perfecte einde van een verlengd weekend.  

12 boten verschenen om 10u aan de eerste start. Een uurtje later kwamen Senne en Tamara ons vervoegen, waardoor we uiteindelijk aan 13 bootjes op het water kwamen.  Het VVW-comité stond paraat voor 6 spannende races.  

Het was een warme dag, en duidelijk voor sommigen té warm. Enkele plonsjes in het water konden niet ontbreken. Isabelle en Valerie gingen voor een stevige duik tijdens een vlaag, met enkele blauwe plekken tot gevolg. Het bleek ook de dag van de plonzende fokkematen; Marjolein, Roos en Joke hadden het duidelijk te warm tijdens de races.  

Een kapseis of plons zat er bij ons gelukkig niet in.  Wel merkten we dat de felle vlagen en shiften het ons niet gemakkelijk maakten. Onze manoeuvres beginnen beter te lukken, maar als het allemaal snel moet gaan, blijkt er toch nog wel wat werk aan de winkel.  

De strijd om het podium werd uitgevochten tussen Jan&Natalie (met 4 eentjes ook de terechte winnaar), Stijn (die met crew Dries zijn speedboot had aanstaan en een mooie zilveren chocolat behaalde) en Sam & Marjolein die het podium mochten afsluiten.  

De vrouwenteams waren ook weer talrijk paraat, met nog maar een maand te gaan tot SWEC. Met onze 5e plaats mochten we onszelf bekronen tot winnaar van de vrouwenstrijd, op de voet gevolgd door Julie & Joke. Ook Karlien & Roos en Isabelle & Valerie toonden hun strijdvaardigheid tijdens de races.  

Bedankt aan VVW voor de organisatie en de heerlijke chocolade(mousse door de zon), en tot de volgende! 

Sarah & Sonia 

Link naar de resultaten