Uitslag Chocolade Race 2017

Er kwamen 10 snipes opdagen voor de Chocolade Race. 5 reeksen gevaren in een zonnig weertje, 10-15 knopen wind, kortom een heel fijne zeildag! Achteraf werden er voor elke deelnemer chocolade Antwerpse Handjes voorzien van chocolatier Burie.

klik hier voor de uitslag

Hieronder het verslag:

Vrijdag 2 juni, Eric stuurt me een bericht met zijn verwachtingen voor de Chocolade Race op zondag 4 juni: zijn positie als nummer 2 in de rangschikking van de Minimax Cup behouden. Als motivatie kan dit tellen. De druk die ermee gepaard gaat, laten we even aan ons voorbijgaan.

Dan is er nog het uur van afspraak, want daar was ik vorige keer (Sprot Cup) even de mist ingegaan. Om 10u aan de start zijn is niet hetzelfde als om 10u optuigen. Alle mogelijke wekkers worden ingesteld om op tijd aan ’t Galgenweel te zijn. En zo geschiede.

Het water op en zeilen!

Tijdens de eerste manche geen noemenswaardige gebeurtenissen. Wel enkele vroegstarters die ons gunstig gezind zijn en ons een mooie 3de plaats opleveren.

En wie verschijnt aldaar op het water … Senne en Nathalie. Ondanks hun letterlijke handicap (Natalie’s schouder sputtert tegen zo blijkt) moeten we hen voor laten gaan en betekent dit plaatsverlies voor ons.

Een mooie start in de derde manche, of is het de trimwijziging die Eric doorvoerde, doet ons dromen. We haken aan bij de top 3, maar bij het afstevenen op de bovenboei is er een onwetende tegenligger die ons onze koers doet wijzigen waardoor we de kopgroep verder zien uitlopen. Jammer!

De rest van de wedstrijd levert ons geen stijging in de rangschikking op en de concurrentie in het kielzog van de kopgroep raakt meer en meer uitgedund.

Tijd om aan te meren en na te genieten van een mooie zeildag. 

Met dank aan de organisatie en het zeilgezelschap. 

Eric & Sam (aka Jan) – BEL 30697