SailON 2015

SailON 2015

SailON stelt graag een nieuw concept voor. De oprichters van SailON Dries, Yannick en Wim zijn dit jaar zelf actief aan het zeilen en daarom verleggen we het accent na 3 seizoenen training meer naar het wedstrijdgebeuren zelf. Call it SailON 2.0

De bedoeling is om telkens 1 zondag (bij voorkeur 2e zondag) van de maand (behalve dec en jan) een activiteit te organiseren in samenwerking met een hostclub. De club organiseert de activiteit waarvoor SailON zorgt voor de kwalitatieve uitwerking van het event. Om 11u doen de SailON trainers een briefing en werken we rond een bepaald topic op het water [met videoanalyses] tot 12.30u. Hierna volgt er een lunchpauze waarna we om 13.30u starten met 3 of 4 korte oefenwedstrijdjes van ongeveer 20 minuutjes. Tegen 16u trachtten we te stoppen en wordt er nabespreking gedaan in de organiserende club (eventueel met BBQ in de zomermaanden). Zeilers zijn vrij te kiezen of ze enkel aan voormiddag- of de namiddagsessie meedoen.

Op het einde van het seizoen zal een einduitslag berekend worden over de 30 wedstrijden heen met SailON prijsuitreiking. De uitslag zal berekend worden met een speciaal puntensysteem dat rekening houdt met zowel regelmatige deelname als prestatie. Inschrijven voor de wedstrijden kan telkens tussen 12.30u en 13u en deelname zal € 2 kosten (tbv de hostclub).

Klik hier voor de sailing instructions