Promodag cadet 31 mei Galgenweel

promodag cadet

De Belgische Cadet klasse is alive and kicking!

De Cadet is een 2-persoons zwaardboot voor kinderen van 7 tot 17 jaar en is de enige tweemansboot die internationaal door ISAF, erkend wordt als zeilwedstrijdklasse voor de jeugd.

Vele zeilers die nu deelnemen aan de Volvo Ocean Race en de olympische spelen hebben hun eerste wedstrijden in een Cadet gezeild.

De Belgische klasse is zeer actief en wil nieuwe kinderen warm maken om in contact te komen met wedstrijdzeilen. Dit wordt op een zeer toegankelijke manier door de klasse aangemoedigd door het ter beschikking stellen van wedstrijdbootjes tegen een kleine vergoeding. Ouders moeten dus niet meteen een boot aankopen. Tegelijk biedt de Belgische Cadet klasse een uitstekende begeleiding voor de kinderen: zowel instappers die net van de zeilschool komen, als competitieve wedstrijdzeilers, worden op hun niveau begeleid en getraind door een team van enthousiaste coaches en ouders.

De nationale klasse organiseert op zondag 31 mei aan het Galgenweel (Antwerpen, Linkeroever) op de zeilclub RYCB een promo dag om nieuwe zeilers de mogelijkheid te bieden een Cadet onder begeleiding van wedstrijdzeilers te testen. De ouders worden op hun beurt op een gezellige manier met een drankje en een hapje geïnformeerd over de activiteiten die de klasse het hele jaar door organiseert. De kinderen en ouders zijn welkom van 13.00u tot 17.00u.

Meer informatie en aanmelden via www.cadetnews.be of mail naar bncca@cadetnews.be