Oseberg 2018

Verslag Oseberg race 2018

2 Belgische deelnames op een veld van 41 boten.

Zaterdag, 23 graden wind 0-1 bft met Engida, m’n zoon de zee op. Grote golven en bijna geen wind. Ideaal voor ons gewicht.

Het was zijn eerste ervaring op zee, en neen hij werd niet bleekjes. De zee is voor hem gemaakt. De kleine grote man heeft die dag de 3 reeksen als een pro doorstaan.

De eerste reeks een 10e plaats, 2e reeks een 6e plaats (voor Damian en de Tiago’s) en de laatse reeks hadden wij een probleem aan de laatste boei waar wij werkelijk aan een pummel kleefden. Die pummel bleef aan de beneden windse boei maar halve wind varen waardoor er waarschijnlijk een 15-tal op dat moment ons passeerden. Spijtig voor ons maar we eindigden die reeks op een 26e plaats. Yannick was steeds in de buurt, Randie ook dan. Om de dag een beetje draaglijk te maken gaven we onze directe concurrenten ook bijnamen.

De Jorn, de in Motril levende viking, nog levende Snipe legende en bezieler van de Oseberg race was voor Engida, de magere Trump met lang haar. Dan had je de lul voor die pummel, De Fjord, een Spanjaard, de Tacos voor de 2 Tiagos. IS-er voor een andere behaarde Spanjaard, de Rosse schot (Martin) enzovoort, …. Het was voor mij ook lachen aan boord.

Zondag, 15 graden wind 3 bft en met mijn vrouw Greta het water op. Nog steeds grote golven en een tof surf en planeer windje,

De eerste start van die dag had ik volledig gemist. Mijn grootzeilschoot zat onder mijn helmstok en voelde direct aan als ‘niet kunnen’. We rondden de eerste boei met nog 5 boten achter ons.  Gelukkig hadden we snelheid en konden we nog op een 20e plaats finishen. Ik gebruikte die dag dezelfde bijnamen als de dag ervoor. Greet kon niet volgen. De start van reeks 2 was wel raak. We zaten in het eerste peloton en rondden de eerste boei rond de 10e plaats met de grote kleppers nog achter ons. Op de voor de windse boei kwam Murphy loeren. De IS er vloog met zijn punt de spiegel van onze gehuurde Snipe en we begonnen te zinken. Gedaan wedstrijd en we konden naar binnen.

Vlak voor de prijsuitreiking kwam Yannick mij nog vertellen dat ik zijn reeksen heb gekregen, een 20 en een 24e plaats. Dank u Yannick. Hij ging de 2 laatse reeksn met miojn punten vandoor DNC en DNC zodoende we eigenlijk beiden een vertekend eindresultaat hebben verkregen.

Voor mij maakt het resultaat niet uit. Het is een zalige wedstrijd en is een echte winter aanrader al is het voor de vitamine D-Shot die we volop hebben gekregen,…..

Thierry