Category Archives: Uncategorized

Uitslag Chocolade Race 2017

Er kwamen 10 snipes opdagen voor de Chocolade Race. 5 reeksen gevaren in een zonnig weertje, 10-15 knopen wind, kortom een heel fijne zeildag! Achteraf werden er voor elke deelnemer chocolade Antwerpse Handjes voorzien van chocolatier Burie.

klik hier voor de uitslag

Minimax Cup tussenstand

mm-mei-2017

Voorlopige tussenstand na 5 wedstrijden voor de MiniMax Cup:

Top 3 Skipper: “Golden Boom”
1:Herman Van Dormael 61ptn – 2: Eric Royer 57ptn – 3: Bart Janssens/Thierry Den Hartigh 56ptn

Top 3 Crew: “Golden Whiskerpole”
1:Eva Jacobs 56ptn – 2: Ellen Royer 46ptn – 3: Caroline Miller 43ptn

Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan, na de Speculoos race weten we wie respectievelijk beste Skipper en Crew zijn!

Skipper:

stuurman-mm-tussenstand-2017

Crew:

crew-mm-tussenstand-2017

Challenge Sprot

Zondag 14 mei is het weer zover. Dan staat de Sprot Cup op het programma, de belangrijkste koers van het seizoen!sprot-2017

Alle indicatoren wijzen weer op een spetterende editie van de Sprot Cup! Het ideale moment om het stof van uw boot te blazen en met z’n allen te genieten.

Diegene die zich (nog) niet kunnen voorstellen wat er juist bedoeld wordt met ‘Serious sailing serious fun!’ kunnen deze wedstrijd echt niet missen. Sprot stelt zich immers niet tevreden met slechts één biersponsor, hij gaat voor de totale ervaring!

Vergeet jullie niet in te schrijven via email aan Sprot: uyttersprot.eric@telenet.be

Uitslag en verslag Maydays 2017

sailon_maydays-3

Wisselende omstandigheden afgelopen weekend op de Maydays. Zaterdag begon met heel weinig wind en een licht briesje in de late namiddag, er werden 4 reeksen gevaren. ‘s Avonds het droge gedeelte met voor iedereen een lekkere pizza en uiteraard de serious fun! Zondagmorgen werden de zeilers voorzien van een uitgebreid ontbijt. Op het water iets meer wind met een aantal kapseizers tot gevolg! Na 7 spectaculaire reeksen hield het comité het voor bekeken. Besluit: 11 reeksen gevaren en iedereen tevreden!

klik hier voor het verslag van de verslaggevers van dienst, namelijk de 5de plaats: Bart en Eva.

Klik hier voor de uitslag

klik hieronder voor het beeldmateriaal van onze huisfotograaf Erwin Van Iseghem:

https://goo.gl/photos/oviAUXpNUFgtUpjN7

Maydays 2017

maydays2017

MAYDAYS
Het weekend net voor de 1ste mei organiseert de SRNA de 3e editie van de SailON Maydays op het exotische Lago di Galga (ook gekend als het Galgenweel in Antwerpen). Deze tweedaagse wedstrijd is open voor FJ, Laser (STD/R/4.7) en Snipe.  Continue reading

Verslag Oseberg Challenge Malaga

Oseberg Challenge 2017 Malaga.

oseberg-challenge-2017

Half februari zeilden onze Snipes in het Spaanse Malaga de Copa Andalusia, of zoals beter gekend de Oseberg Challenge. De weersvoorspelling voor het weekend deden sommigen vrezen voor een herhaling van vorig jaar. Er werd toen niet gezeild vanwege een dag geen en een dag veel te veel wind. Voor zaterdag bleek deze vrees onterecht, want uiteindelijk kregen we een prachtige zeildag die nog lang zal bijblijven. De 5 Belgen wisten onder een stralende zon, perfecte wind en uitdagende golven allemaal een plaatsje in de top 10 (van de 34 deelnemers) te bemachtigen.
Na een hele nacht onweer was het zondag ochtend al snel duidelijk dat er niet meer gezeild zou worden, teveel wind. Tijd genoeg dus om het ‘serious fun’ gedeelte invulling te geven. Na de prijsuitreiking en het inpakken, trok het hele gezelschap de stad in voor een aperitief, tapas, weer een aperitief en een beetje sightseeing in het toch wel mooie Malaga. Kortom, een topweekend waar Malaga zich op zeilvlak, zoals Jorn Haga het mooi verwoordde, van haar ‘absolute best and absolute worst side’ heeft laten zien.

Yannick en Jan

klik hier voor de uitslag